top of page

קציצות טופו ובטטה סגולה בקארי תרד

קציצות רכות ונפלאות של טופו ובטטה ברוטב קרם קוקוס, תרד וקארי טעים


קלות להכנה, מטריפות ביופיין, קלות על הבטן והכי חשוב - בריאות ומשביעות מאוד!


קציצות טופו ובטטה סגולה ברוטב קארי תרד


מה צריך?

  • 2 בטטות סגולות חתוכות גס ומבושלות במים רותחים עד ריכוך

  • חבילה (300 גרם) טופו טבעי איכותי - אני משתמשת ב"משק ויילר"

  • חתיכת דלעת/קישוא/גזר מגוררים על פומפיה דקה

  • כרישה אחת

  • מלח ופלפל

  • תבלין קארי / גראם מסאלה / או כל תבלין עז טעם אחר שבא

  • 2-3 כפות קמח חומוס / קמח עדשים כתומות / קמח אחר

  • 2 שיני שום וחתיכת ג'ינג'ר מגורדות דק או קצוצות

  • צרור תרד טרי כולל הגבעולים

  • 2-3 כפות רסק עגבניות איכותי

  • קרם קוקוס 400 מ"ל - אני משתמשת ב-AROY-D

אופן ההכנה


נכין את הקציצות:

  1. מרפדים תבנית של תנור בנייר אפייה, מורחים מעט שמן זית. מדליקים את התנור על חום עליון-תחתון, 180 מעלות.

  2. את הבטטות הסגולות מקלפים, חותכים לעיגולים גסים ומניחים בסיר עם מים רותחים על האש לכמה דקות עד שהן מתרככות ככה שאפשר למעוך אותן. מסננים, מניחים בקערה ומועכים לפירה עם מזלג או עם מועך-פירה.

  3. את הטופו חותכים לכמה חתיכות גדולות וגם כרישה אחת, שמים במעבד מזון וקוצצים על מהירות נמוכה כדי שנקבל פירורים ולא משחה. אפשר גם לקצוץ קטן-קטן על הסכין אם אין מעבד מזון.

  4. נוסיף את תערובת הטופו והכרישה לפירה הבטטה.

  5. נגרד חתיכת דלעת או קישוא אחד או גזר אחד, נסחט מהנוזלים ונוסיף לתערובת כדי שהקציצה תהיה אוורירית ועשירה ולא דחוסה.

  6. נוסיף 2-3 כפות של קמח חומוס/עדשים, נערבב טוב טוב, נטעם ונתקן תיבול.

  7. ניצור קציצות: בידיים מעט רטובות נקרוץ עיגולים יפים ונסדר אותם על התבנית. נמשוך אותם במעט שמן זית מלמעלה בעזרת מברשת או בידיים. נכניס לתנור לכ-20 דקות או עד שהקציצות מעט משחימות ומרגישות יציבות. (סוד: הן כבר טעימות לאללה גם ככה! לגמרי יכולות לעמוד בפני עצמן כארוחת צהריים או ערב לצד סלט...)

נכין את הקארי:

  1. במחבת גדולה נחמם מעט שמן זית וכשהמחבת חמה נוסיף את עיגולי הכרישה ואת גבעולי התרד.

  2. לאחר כמה דקות נוסיף את השום והג'ינג'ר, ניתן להכל להפיץ ריח נעים ולהוציא טעמים אל המחבת. לאחר עוד דקה או שתיים נוסיף את עלי התרד הקצוצים.

  3. נוסיף תבלינים לפי הטעם, 3 כפות של רסק עגבניות ופחית/קרטון של קרם קוקוס. נערבב טוב טוב.

  4. יתן לרוטב מעט להצטמצם ולטעמים להתחזק. הרוטב יקבל צבע מעט ורוד-כתמתם. נטעם ונתקן תיבול.

  5. כשהקציצות מעט התקררו נעביר אותן בעדינות אל תוך הרוטב לכמה דקות בלבד. נכסה את כל הקציצות ברוטב עם כף. אנחנו לא רוצים ממש לבשל אותן בתוך הרוטב מכיוון שהן כבר אפויות ומוכנות וגם כדי שלא יתפרקו.

  6. אפשר לפזר מלמעלה מעט כוסברה קצוצה, או מיץ לימון, או מה שטעים לכם, או כלום.

  7. אוכלים ונהנים!

הכנתם את המתכון? ספרו לי בתגובות לפוסט איך יצא.

אשמח שתצלמו ותתייגו אותי באינסטגרם או בפייסבוק


בהצלחה!

Comments


  • Instagram
  • Whatsapp
bottom of page