שניצלוני טופו תרד
- שני דורון
- Jan 8, 2023
- 1 min read
שניצלונים קריספיים ונפלאים אפויים בתנור, שמכינים בקלי קלות מטופו ותרד. בריאים ומושלמים וגם טבעוניים!
אין בעיה להפוך אותם לנטולי גלוטן.

אז הנה מתכון קליל וטעים במיוחד לשניצלוני טופו-תרד קריספיים וטבעוניים!
אם יש מישהו שעוד אוכל את אלה הקפואים והמתועשים... תדעו שאפשר להכין אותם בבית ממש בקלות ובריאים לגמרי, וכמובן טעימים פי מיליון.
שניצלוני טופו-תרד בריאים ואפויים בקלי קלות
מה צריך?
חבילת טופו טבעי איכותי - 300 גרם (אני אוהבת את "משק ויילר")
צרור תרד שטוף / 3-4 קוביות תרד קפוא מופשר
4 כפות קמח עדשים כתומות/קמח חומוס או כל קמח אחר
מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם
פירורי לחם / קמח שקדים / פירורי לחם ללא גלוטן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
חולטים את התרד במים רותחים כדקה.
מכניסים למעבד מזון את הטופו בקוביות גדולות וטוחנים במהירות נמוכה עד לקבלת פירורים קטנים.
מוסיפים את התרד, הקמח והתבלינים וטוחנים עוד קצת עד לקבלת עיסה ירקרקה.
מכינים צלחת עם פירורי לחם או קמח שקדים (בדיוק כמו לשניצלים)
מכינים מהעיסה שניצלונים חמודים ומצפים אותם בפירורי לחם (לי לא היה צורך בביצה או מדביק כלשהו כי העיסה מספיק לחה ודביקה והחזיקה מצוין את הפירורים.)
מסדרים בתבנית תנור משומנת ומורחים מעט שמן זית גם מלמעלה.
אופים כ-20 דקות או עד שהשניצלונים נהיים זהובים ופריכים.
טורפים עם או בלי מטבלים שאוהבים :)
Comments