top of page

לזניה זה החיים

אחד הפינוקים הכי גדולים שיש בעולמנו זה לשבת אל מול חתיכת לזניה גבוהה ומהבילה, עם ריח משכר, ולדעת שאני עומדת לאכול את הדבר המושלם הזה. גילטי פלז'ר רציני! אני משוגעת על לזניה. אני מכינה אותן כשיש סיבה מיוחדת או כשממש בא לי לפנק מישהו. אז אם את במצברוח אוהב ומפנק - זה המתכון בשבילך.



לזניה מושלמת - מתכון בסיסי + שדרוגים ותוספות

תבנית של 25x35 ס"מ


יש כמה אפשרויות להכין לזניה. האחת היא עם רוטב בשמל, השניה היא עם תערובת גבינות. והשלישית היא עם שתיהן ביחד. כמובן הכי מושחת ומפנק.

הלזניה היא סלחנית וכל עוד יש מספיק נוזלים לדפי הפסטה להתבשל, היא תהיה טעימה.

What there's not to love?

אז תבחרו מה שמתאים לכם ולפי מה שיש בבית. זה בהחלט גמיש וכיפי.


מה צריך?


לרוטב העגבניות:

- 1 ליטר מחית עגבניות *אני משתמשת ואוהבת את של Mutti - מחית חלקה רגילה או עם בזיליקום, או את פחיות השימורים שלהם, גם של חברת "כרם" מעולה. העיקר שתהיה מחית חלקה בלי חתיכות וכמובן בלי חומרים משמרים וסוכר.

- 2 שיני שום קצוצות

- כף סוכר חום כהה

- רבע כוס שמן זית

- חופן עלי בזיליקום קרועים (לא חובה אבל מוסיף)

- מלח ופלפל שחור טחון

- חצי כוס מים


לרוטב הבשמל:

- 70 גרם חמאה

- חצי כוס קמח כוסמין מלא (עובד כאן מצוין ומוסיף מהטעם האגוזי שלו)

- 2 כוסות חלב

- 1 שן שום קצוצה

- מעט אגוז מוסקט

- גרידה מלימון אחד (לא לוותר זה כל כך טעים ומוסיף) - מלח ופלפל

* אם מכינים את הלזניה ללא תערובת הגבינות, יש להכפיל את כמות רוטב הבשמל.


לתערובת הגבינות:

- 2 קופסאות קוטג' - 1 גביע יוגורט/שמנת חמוצה - חופן עלי בזיליקום קרועים - שן שום קצוצה - מלח פלפל

* אפשר להשתמש באיזה גבינות שיש בבית. כל דבר שאפשר לערבב ויגיע למרקם לא סמיך מדי ולא דליל מדי. תרגישו חופשי להשתמש בגבינת שמנת, שמנת חמוצה, פטה, ואם צריך כמה שלוקים של שמנת מתוקה כדי לדלל את הגבינות הקשות יותר. תתפרעו.

** כמו שכתבתי, אפשר גם לוותר על השכבה הזאת ולהשתמש רק ברוטב בשמל, ואז מומלץ להכפיל את הכמות שלו. וכמובן שלא נוותר על גבינת פרמז'ן מלמעלה.


להרכבת הלזניה:

- חבילת דפי לזניה - פרמז'ן מגורדת לשכבה האחרונה



מה עושים?

  1. נחמם תנור ל-200 מעלות, חום עליון-תחתון.

  2. בקערה גדולה נערבב את כל מרכיבי רוטב העגבניות. נטעם ונראה שכבר טעים לנו. נתקן תיבול אם צריך.

  3. בקערה נוספת נערבב את מרכיבי תערובת הגבינות.

  4. רוטב בשמל: בסיר על אש בינונית נמיס את החמאה. כשהיא נמסה לגמרי נוסיף את הקמח ונערבב עם כף עץ עד לאיחוד ושאין גושים. ניקח מטרפה, נתחיל לזלף באיטיות את החלב אל תוך תערובת הקמח והחמאה, תוך כדי טריפה. נמשיך לטרוף את התערובת עד שהיא מסמיכה ואין בה גושים. זה לוקח כמה דקות ופתאום זה קורה! נכבה את האש כשהבשמל מגיע למרקם של טחינה בערך. לא סמיך מדי ולא דליל מדי.

  5. עכשיו לכיף - הרכבת הלזניה!

  6. נשמן את התבנית בשמן זית. אין צורך בנייר אפייה כי הוא יידבק ויהיה מבאס.

  7. נשים כף או שתיים של רוטב עגבניות בתחתית ונתחיל לסדר את השכבות: דפי לזניה, תערובת גבינות, בשמל, רוטב עגבניות, וחוזר חלילה. הסדר של השכבות לא באמת משמעותי, תצרו לכם את השכבות שבא לכם.

  8. בשכבה האחרונה נסיים עם דפי פסטה, מעט רוטב עגבניות, וכמות מפנקת ומושחתת של פרמז'ן מגורדת מלמעלה. אפשר לקשט עם עלי בזיליקום שלמים.

  9. נכסה את התבנית בנייר כסף מתוח כך שלא יגע ברוטב ויידבק. נכניס לתנור לשעה, בערך. אחר כ-45 דקות אפשר להתחיל לבדוק עם סכין חדה אם דפי הפסטה התרככו.

  10. כשהלזניה מוכנה, נוריד את נייר הכסף וניתן לה להשתזף בחום העליון של התנור כדי לקבל צבע זהוב ויפה. להשגיח שלא ישרף.

  11. נוציא את הלזניה מהתנור וניתן לה להצטנן 10 דקות. אם נחתוך את הלזניה כשהיא רותחת לא נצליח לחתוך מלבנים יפים והכל יתפרק. תתאפקו אני יודעת שזה קשה!

  12. אם הצלחנו להגיע עד לכאן מבלי לטרוף הכל ולמות מהריח המטורףףףף, נחתוך לעצמנו פרוסה שמנמנה ובלב שמח נשב לאכול את הדבר המדהים הזה. שהחיינו.


שדרוגים, תוספות, שינויים:


- כמו שכתבתי, לא חייבים לשים גם את הבשמל וגם את הגבינות. אפשר להשתמש רק בבשמל (כמות כפולה) ולשבץ חתיכות של גבינת פטה או עיזים, אבל אל תוותרו על גבינת פרמז'ן מגורדת מלמעלה.

הצעות לשדרוגים: - פרוסות של חציל קלוי בתנור, לשלב כשכבה נוספת (האופציה החביבה עלי).

- תרד - אפשר להניח במחבת כמות יפה של תרד עם מעט שום, מלח, פלפל ולרכך, ואז לפזר בין שכבות הלזניה. או לערבב עם רוטב הבשמל ואז יהיה לכם בשמל-תרד מפנק (האופציה השניה החביבה עלי).

- כל ירק אחר שמתאים לכם: כרובית, בטטה, עגבניות שרי, פטריות, זוקיני - את כולם יש לצלות ולתבל בנפרד לפני ההכנה ואז לשלב כשכבה בלזניה.

- למביני עניין ומושחתים ביותר אפשר להכין רוטב בולונז (ראגו) ולהכין לזניה כמו בבולוניה - עם ראגו בשר בפנים :)





Comments


  • Instagram
  • Whatsapp
bottom of page