top of page

מגולגלות תמרים - מטריפות, בריאות, בלי גלוטן

עוגיות מגולגלות תמרים (מעמולים) בגרסה הבריאה ונטולת הגלוטן! מאז שגיליתי את המתכון הזה אני חורשת עליו בטירוף, הן כל כך כיפיות, סתוויות, מנחמות, הכי כיף לפנק את המשפחה איתן.

בלי קמח, בלי מוצרי חלב, בלי סוכר - הכל home made, כמו שאני אוהבת.

לתמונות נוספות של כל שלבי ההכנה חפשו את ההיילייטס "מגולגלות תמרים" באינסטגרם שלי


מגולגלות תמרים



מה צריך?

לבצק:

  • 2 כוסות קמח שקדים

  • 1 כוס קורנפלור

  • כפית אבקת אפיה

  • כף שמן קוקוס (אם הוא מוצק יש להמיס אותו)

  • 3 ביצים

למילוי:

  • 15-20 תמרים בלי הגלעין, שטופים (אני משתמשת במג'הול)

  • חצי כוס חלב צמחי

  • כף מייפל

  • חצי כפית מחית וניל איכותית

  • מעט קינמון

  • חופן פקאנים / אגוזי מלך קצוצים (לא חובה אבל מומלץ!)


אופן ההכנה

  1. בקערה נערבב את כל חומרי הבצק עד שהם מתאחדים ונמשיך ללוש מעט בידיים

  2. נכניס את קערת הבצק למקרר למנוחה עד שנסיים להכין את המילוי

  3. נשים את התמרים והחלב בסיר קטן ונחמם יחד עד שהתמרים מתרככים

  4. נעביר את התמרים והחלב לכלי של הבלנדר מוט, נוסיף את המייפל, הווניל והקינמון ונטחן למשחה חלקה

  5. ניקח חצי מכמות הבצק, ניצור כדור, נניח אותו בין שני ניירות אפיה (חובה! אחרת הבצק ידבק ואי אפשר יהיה לעבד אותו), נרדד את הבצק בין שני הניירות בעזרת מערוך לעובי דק יחסית אבל לא להגזים.

  6. נרים את הנייר העליון בזהירות ונמרח על הבצק חצי מכמות המילוי, נפזר אגוזים קצוצים.

  7. נגלגל בעדינות את הבצק לרולדה, תוך כדי שהוא מתנתק מהנייר התחתון. אם נקרע קצת מדביקים עם הידיים.

  8. נעביר את הרולדה בזהירות לתבנית עם נייר וחוזרים על הפעולה עם החצי השני של הבצק והמילוי.

  9. מסמנים עם סכין על הרולדה את המקומות שבהם נחתוך אותה לעיגולים.

  10. שולחים לתנור שחומם מראש, 280 מעלות, 20 דקות, או עד שהבצק זהוב אבל לא ממש חום. להשגיח!

  11. אל תתרגשו מהסדקים, זה אחלה. ניתן לבצק להצטנן לפני שנחתוך אותו לעוגיות. אם נחתוך כשהוא עוד חם הוא יתפרק.

  12. חותכים על החריצים שסימנו עם סכין חדה. מכניסים לקופסה אם הצלחתם לא לאכול מיד הכל.

  13. מכינים קפה ומחכים לגשם :)

Comments


  • Instagram
  • Whatsapp
bottom of page